torstai 29. lokakuuta 2015

Aavistus

Ikean joulu"valmistelut"...

..olivat kyllä mielestäni pienoinen pettymys, tai sitten vasta alkupala jollekin mikä tuleman pitää. Viime joulunalla joulukoristeita löytyi sekä heti alakertaan saapuessa, että kassojen lähettyviltä. Tänä vuonna kävelin lähes koko kaupan lävitse ennen kuin näin jouluisia asioita. Toki kynttilöitä ja tuoksuja oli jo koko tavaratalo täynnä, mutta mutta. Olinko liikenteessä liian suurin odotuksin? Millaisia kokemuksia teillä muilla on?

No löytyi sieltä toki niitä kivojakin juttuja =), joita vähän kuvailin.


 Nämä tähdethän ovat niitä jo perinteisiksi muodostuneita joulukoristeita, mutta oikein kivoja sellaisia ja uusia kuosejakin löytyi.  



Valaistut paperiset joulumaisemat ovat myös erinomainen idea näin askartelijalle. Vähän vahvempaa pahvia, mieleisenkaltainen maisema, ledivalot taakse ja hyllylle valaisemaan.

 



 Tässä aivan loistava lahjaidea - upeita kynttilänjalkoja!!




 Ikean kävyt kyllä ovat komean kokoisia ja muutenkin hienoja,mutta ovat mielestäni vähän "liian" muovisia. Olisivat paljon arvokkaamman oloisia lasisina tai muu muunkaltaisena materiaalina, mutta toisaalta näitäkin on kaunis katsella. Onko materiaalilla sitten väliä?



 Tässä taisivat olla kyllä parhaimman näköiset ikean joulupallot vähään aikaan. Ei tarttunut mukaani, mutta jäivät vähäsen harmittamaan. Pitäisiköhän vielä hakea?




Ja vielä perinteiset hepat Nämäkin omalla tavallaan kauniita. 


Shoppailuterveisin, Niina

Syksyn pimeneviin iltoihin.

Kellojen siirtämisen jälkeinen aika on jälleen alkanut ja jo nyt mietin, miten pimeänä ajanjaksona sitä oikein jaksaa laahustaa töihin ja takaisin. No ensiksikin: Lumi. Toivottavasti lunta tulee tänä talvena, edes vähän. Ja toinen on tietysti: Valot. Esimerkiksi kynttilät tuovat tunnelmaa ja ne kausivalot, joita voi jo nyt polttaa (ja jotka vaihtavat nimeään jouluksi). Itse olen vielä tyytynyt kynttilöihin, onhan vielä syksy. 



Niina

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Enkeleitä, onko heitä? Enkeleitä.

Vantaan puistokulmassa 23-24.10 järjestetyn Get In Line 2015 - rivitanssitapahtuman innoittamana. Tai siis lähinnä erään koreografian nimen innoittamana kaivelin kätköistäni enkelin, jonka muistan ostaneeni joulumyyjäisistä jokunen vuosi sitten. Virkkaaminen on kyllä mukavaa, mutta onhan tuossa näprättävää kerrakseen. Mukava tuliainen joulunaikaan (miksei muulloinkin), joten taidan minäkin yrittää jotain vastaavanlaista jossakin vaiheessa.  




Ja tanssitun koreografian nimihän tietenkin on:
Angel two step (Max Perry) Musiikki: Honky tonk Angel. 

Niina

perjantai 23. lokakuuta 2015

Kynttilänvalossa

Kynttilät valaisevat ihanasti näin pimenevissä illoissa ja tuovat valoa ja sitä lähestyvän joulunkin tuntua. Ja sitä joulun tuntua nimenomaan tarvitaan, kun suunnittelee ja hankkii ideoita perinteisiin askarreltaviin joulukortteihin. Eikä ainoastaan kortteihin, vaan myös korttien runoihin, joita löytyy runsain mitoin toinen toistaan kauniimpia. Valinnanvaikeus on ilmiselvä. 






'Liekki lämmin ikkunoista
talvi-iltaan kajastaa.
Tupa pieni, puitteet joista
hyvän joulumielen saa.
Lasten silmät kilvan loistaa
Joulua ne odottaa.
Joka vuosi samaa toistaa,
juhla luoksemme kun saa.

Koti muuttuu satumaaksi
tuikut syttyy loistamaan
lapsuusjoulun ainiaaksi
muistoihini kauniin saan.'
Birgit Ahokas




Tunnelmallista perjantaita,

Niina

tiistai 20. lokakuuta 2015

Joulun henki


65 päivää jouluun, joten miksei sitä voisi jo joululaulujakin kuunnella. Ainakin joulumieli ja joulun henki palaa hiljalleen. 


Jouluinen tervehdys ja uuden blogin aloitustervehdys pimenevästä alkuillasta. 

Joulublogit ovat heräänneet jo henkiin ja sormet syyhyävätkin jo askartelemaan kaikenlaista jouluista ja ihanaa sekä tunnelmoimaan kynttilän valossa, juomaan glögiä ja nauttimaan talvesta ja joulun taiasta. 

Niina